ΔΕΔΔΗΕ

20/6/2015: ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ
Ήρθε για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια περίπου, λογαριασμός της ΔΕΗ για το φωτοβολταικο πάρκο. Έχει έρθει και σε άλλους αυτός λογαριασμός και τι αφορά ?
Απάντηση: Φυσικά και έρχεται λογαριασμός. Αφορά την κατανάλωση ρεύματος του φ/β πάρκου!

17/10/2014: Ο ΔΕΔΔΗΕ ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΛΕΦΤΑ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ


Καλησπέρα, ονομάζομαι Πέτρος…. και είμαι μέλος από τον Ιανουάριο του 2014. Επικοινωνώ μαζί σας με αφορμή μια επιστολή που έλαβα μόλις χθές από την ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με την οποία καλούμε να τους καταβάλω εντός 30 ήμερων το ποσό 295 ευρώ.
Το συγκεκριμένο ποσό προέκυψε μετά από σημερινό απολογισμό της δαπάνης (που είχα προκαταβάλλει) για την σύνδεση του πάρκου μου με το δίκτυο το 2012.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί τους για περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με το τι αφορά το συγκεκριμένο ποσό με παρέπεμψαν στην τεχνική τους υπηρεσία την οποία θα επισκεφτώ την Δευτέρα.
Θα ήθελα παρακαλώ να με ενημερώσετε αν γνωρίζεται και για άλλους συναδέλφους που έλαβαν παρόμοιες επιστολές.
ΥΓ : Στην σύμβαση σύνδεσης που έχω υπογράψει αναφέρεται ότι ο απολογισμός της δαπάνης από την ΔΕΗ θα συνταχθεί και θα μου γνωστοποιηθεί εντός δύο μηνών από την ολοκλήρωση των έργων, δηλαδή το αργότερο έως 3/10/2012 και όχι δύο χρόνια μετά.

Απάντηση: Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε χρήματα και μάλιστα περιπτώσεις που ζήτησε 1.500 και παραπάνω ευρώ.

Στην περίπτωσή σας, μάλλον υπάρχει νομικό πάτημα, λόγω εκπνοής του χρόνου αναμονής για τις επιπρόσθετες δαπάνες, αλλά αυτή είναι “άποψη λογικής” και όχι νομικής.

Δείτε το με ένα δικηγόρο, αλλά το ποσό σας είναι μικρό. Δεν νομίζουμε πάντως ότι πρέπει εσείς να κάνετε το επόμενο βήμα, εάν ισχύει το “ετεροχρονισμένο” που αναφέρετε